Mbo 2 Opleiding Dienstverlener

Piëzo verzorgt voor haar deelnemers samen met mboRijnland de opleiding Dienstverlener, waarbij deelnemers uit twee uitstroomrichtingen kunnen kiezen:

  1. Helpende zorg en welzijn
  2. Facilitaire dienstverlening

Met de opleiding Dienstverlener biedt Piëzo een opleiding aan die breed maatschappelijk georiënteerd is en  deelnemers de mogelijkheid biedt om in Zoetermeer een rol van belang te vervullen. Deze rol vervullen zij door gedurende een anderhalf (school)jaar 18 uur per week stage te lopen bij diverse organisaties en instellingen uit het Zoetermeerse netwerk van Piëzo. Piëzo draagt zorg voor het les- en boekengeld, in samenwerking met gemeente Zoetermeer. MboRijnland verzorgt de lesdagen.

Het voordeel van deze mbo 2 opleiding is dat deelnemers kennis kunnen maken met meerdere beroepen. Is al duidelijk dat de deelnemer kiest voor bijvoorbeeld Helpende zorg & welzijn, dan voeren zij direct de opdrachten uit die bij deze opleiding horen. Bij de opleiding Dienstverlener staan gastvrijheid en behulpzaamheid hoog in het vaandel.

Uitstroomrichtingen

  1. Helpende zorg en welzijn

Afhankelijk van de uitstroomrichting gaan deelnemers bij bepaalde bedrijven en organisaties aan de slag. Als helpende zorg en welzijn kunnen deelnemers aan de slag bij mensen thuis, of bij een organisatie zoals een verzorgings- /verpleeghuis, woonzorgcentrum, kinderopvang, een organisatie die helpt bij begeleid wonen, een ziekenhuis of (speciaal) onderwijs. Deelnemers ondersteunen bij persoonlijke zorg, wonen en het huishouden. Ook kunnen zij ondersteunen bij sociale en recreatieve activiteiten.

  1. Facilitaire dienstverlening

Deelnemers die kiezen voor de uitstroomrichting Facilitaire dienstverlening, kunnen stage lopen bij grote bedrijven en organisaties. Deelnemers voeren taken uit als; ontvangen bezoekers op locaties,  dingen klaar zetten voor bijeenkomsten, zorgen voor kleine reparaties en onderhoud van het gebouw.