Computerles

In de PiëzoCentra worden computercursussen gegeven. Alle computercursussen die bij Piëzo gegeven worden zijn gebaseerd op de methode van “Visual Steps”. Deze methode wordt gekenmerkt door een stapsgewijze instructie en is bruikbaar voor verschillende doelgroepen.

Basis computergebruik
In de basiscursus leert u omgaan met de muis, het toetsenbord en het beeldscherm. U leert het schrijven van een kleine tekst, en het gebruik van internet, e-mail, mappen en bestanden.
De cursus “basis computergebruik” bestaat uit 8 lessen.

Basis computergebruik vervolg
In de vervolgcursus is er ruimte voor herhaling en voor aanvulling op wat in de basiscursus is geleerd. Het belangrijkste is wat de deelnemers zelf willen weten en leren. Hun vragen staan centraal.
De cursus “basis computergebruik vervolg” bestaat uit 8 lessen.

Tekstverwerken
Voor deze cursus maken we gebruik van het gratis te downloaden programma “OpenOffice”.
Deelnemers maken kennis met het onderdeel “Writer” en leren de basisvaardigheden van tekstverwerken zoals het werken met opmaakprofielen, gebruik van afbeeldingen, rapporten maken en mailings verzorgen.
De cursus “tekstverwerken” bestaat uit 5 lessen.

Open inloop

Bij de open inloop kunnen deelnemers binnenlopen met vragen over computergebruik. Dit kan gaan over het opzoeken van iets op internet tot het maken van een digitaal CV. Vrijwilligers van Piezo zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en samen aan de slag te gaan op de computer.

Aanmelden kan via info@stichtingpiezo.nl of 079-8885550